2020. gada labākās grāmatas: TOP 5 meistardarbi un dižpārdokļi, kurus ir vērts izlasīt

2020. gada 14. decembris

Literatūras pasaulē šis ir bijis ļoti veiksmīgs gads: līdzās labi pazīstamu autoru darbiem esam piedzīvojuši arī vairākas satriecošas debijas. Tādēļ uzdevums nosaukt tikai piecas labākās grāmatas bija visnotaļ grūts! Neraugoties uz to, PocketBook ir priecīgi piedāvāt savu 2020. gada grāmatu TOP 5, ko vajadzētu izlasīt ikvienam, jo šīs ir grāmatas, par kurām runās vēl ilgi.

"Apsolītā zeme", Baraks Obama

Amerikas Savienoto Valstu 44. prezidents un Nobela miera prēmijas laureāts nešaubīgi ir viens no spilgtākajiem un populārākajiem mūslaiku politiķiem. Tādēļ nav pārsteigums, ka viņa 768 lappuses garie memuāri kļuva par dižpārdokli jau pirmajā pārdošanas dienā.

"Apsolītā zeme" nav tikai autobiogrāfija. Tās ir atklātas prezidenta pārdomas par demokrātiju, ekonomiku, varu, civilu sabiedrību un rasismu. Obama ar saviem lasītājiem arī atklāti dalās viedoklī par saviem politiskajiem sabiedrotajiem un pretiniekiem, apraksta pasaules līderu raksturu un uzvedību pārrunās, kas izmainīja mūsdienu vēstures gaitu.

Tāpat audiogrāmatu cienītājus sagaida patīkams bonuss – grāmatas angļu valodas versiju ir ierunājis pats Baraks Obama!

"Vakars un rīts", Kens Folets

Šī britu autora grāmatas ir tik veiksmīgas, ka viņš ir liekams vienā plauktiņā ar tādiem mūsdienu literatūras fenomeniem kā Stīvens Kings, Dens Brauns vai Džons Grišams. Kāds ir Kena Foleta noslēpums? Šim rakstniekam ir talants aprakstīt sarežģītas lietas vienkāršā valodā, neupurējot teksta dziļo nozīmi un uzmanību detaļām.

Viņa ilgi gaidītais romāns "Vakars un rīts" ir ceturtā daļa populārajā Kingsbridžas romānu sērijā par viduslaiku Angliju. Lasītāji var sagaidīt pilnīgu un faktoloģiski uzticamu (ar autoru sadarbojas liela vēsturnieku komanda) iegremdēšanos politisko intrigu un varas cīņu plosītās valsts tumšajā pagātnē. Aizraujošs sižets, spilgti varoņi un vieglums, kas parasti nav raksturīgs šāda veida vēsturiskajos romānos.

Vai neesat lasījis nevienu Kingsbridžas sērijas daļu? Mums jums ir lieliski jaunumi: "Vakars un rīts" ir prīkvels iepriekšējām trīs grāmatām un ir lieliski ievads sērijā.

"Bērnu bībele", Lidija Milleta

Pulicera balvas finālistes jaunais romāns ir fantastiska līdzība par paaudžu maiņu un gaidāmo vides katastrofu. Autore smalki apvieno stilus un žanrus, kā rezultātā stāsts atgādina vai nu vieglu pusaudžu romānu, vai "Mušu valdnieku", vai pat absolūti pārsteidz ar atsaucēm uz Noasa šķirstu.

Vairākas ģimenes ir sapulcējušās, lai izīrētu lielu villu uz vasaras brīvlaiku. Pieaugušie ir tik noguruši no īstās pasaules problēmām, ka viņi nekavējoties metas iekšā neprātīgās ballītēs, pilnīgi aizmirstot par bērniem, kuri pakāpeniski sāk zaudēt ticību vecākās paaudzes viedumam. Tādēļ dienā, kad pēkšņi notiek kataklizma un māja tiek nošķirta no pārējās pasaules, tieši bērni ir tie, kuriem nāksies pieņemt sarežģītus lēmumus, maksājot par pieaugušo bezrūpību.

"Bērnu bībele" tika iekļauta ASV Nacionālās grāmatu balvas kandidātu vidū, kā arī "New York Times" desmit gada labāko grāmatu vidū.

"Ko darītu Frīda?: ceļvedis drosmīgai dzīvei", Arianna Deivisa

Šī grāmata ir vairāk nekā tikai kulta meksikāņu mākslinieces biogrāfija. Autore palīdz lasītājiem rast atbildes uz dažādiem sarežģītiem jautājumiem, iedvesmojoties no Frīdas Kalo drosmes un oriģinalitātes.

Viņas dzīve ir krāšņa notikumu, mīlestības, ciešanu un mākslas mozaīka, tādēļ rakstnieku un režisoru interesi par Frīdu ir viegli izskaidrot. Tomēr Arianna Deivisa neaprobežojās ar leģendas dzīvesstāstu. Autore uzskata Frīdu Kalo par ideālo piemēru mūsdienu sievietēm, kurām trūkst pārliecības vai drosmes būt laimīgām. Tādēļ, izmantojot mākslinieces biogrāfiju, Arianna sniedz atbildes uz jautājumu: "Ko darītu Frīda šādā vai tādā situācijā?"

Šai grāmatai, kas ietverta daudzu pasaules mediju labāko grāmatu sarakstos, ir labas izredzes kļūt par jaunu gada motivācijas avotu.

"Šagijs Beins", Duglass Stjūarts

Protams, mūsu saraksts nebūtu pilnīgs, ja tajā nebūtu gada nozīmīgākās debijas! Skotu rakstnieka Duglasa Stjūarta pirmais romāns kļuva par īstu sensāciju un ieguva vienu no prestižākajām balvām literatūrā – Bukera balvu.

Romāna notikumi noris Glāzgovā, Mārgaretas Tečeres valdīšanas laikā. Šī autobiogrāfiskā grāmata ir stāsts par 16 gadus veca puikas grūto un reizēm nepanesamo dzīvi, dzīvojot kopā ar māti, kura cieš no alkohola atkarības. Galvenais varonis mēģina viņai palīdzēt cīnīties pret demoniem, kā arī iemācās pieņemt un nebaidīties būt sev pašam.

Bija nepieciešami gandrīz desmit gadi, lai Duglass Stjūarts pabeigtu savu pirmo grāmatu, kuru pēc tam atraidīja vairāk nekā 30 izdevniecības.

Atpakaļ

Tāpat kā daudzi uzņēmumi, "PocketBook" izmanto sīkdatņu tehnoloģiju jūsu lietotāja pieredzes uzlabošanai analītikas un mārketinga nolūkos, lai parādītu Jums atbilstošu piedāvājumu, kas vislabāk atbilst jūsu interesēm šīs vietnes un trešo pušu vietņu apmeklējuma laikā. "PocketBook" ievēro jūsu privātuma tiesības, tāpēc mēs lūdzam jūs veltīt īsu brīdi, lai gūtu labumu no Pārvaldīt sīkdatņu preferences. Lūdzu, ņemiet vērā, ka obligāti nepieciešamās sīkdatnes vienmēr ir iespējotas. Ja jūs apmierina visu sīkdatņu failu izmantošana, tad vienkārši noklikšķiniet uz Ok šajā uznirstošajā formā. Lai uzzinātu vairāk par sīkdatņu tehnoloģiju, tās priekšrocībām un to, kā "PocketBook" to izmantot, lūdzu, apmeklējiet mūsu Sīkdatņu paziņojumu.

Aa HD