Halovīna noskaņa: 7 labākās grāmatas/kino adaptācijas lasīšanai vai skatīšanai pirms svētkiem

2021. gada 22. oktobris

Ja pēkšņi uz ielas tev sāk uzsmaidīt ķirbji, tas nozīmē, ka pavisam tuvu ir Halovīns :)

Bet, ja šis fakts tevī neraisa pozitīvas sajūtas, neuztraucies! Mēs zinām, kā ātri labot situāciju un atgriezt tevi svētku noskaņā.

Viss, kas jums jādara, - jāpārlasa un vēlreiz jānoskatās mūsu 7 labākās grāmatas/kino adaptācijas, kas pamatoti tiek uzskatītas par šausmu žanra šedevriem!

«Mirdzums»

Viens no populārākajiem Stīvena Kinga romāniem kulta statusu daudzējādā ziņā ir ieguvis, pateicoties Stenlija Kubrika adaptācijai. Vecais labais stāsts par rakstnieku, kurš lēnām sajūk prātā milzīgā, tukšā viesnīcā, nekad nevar kļūt garlaicīgs!

«Jēru klusēšana»

Tikai reāli cilvēki, kas rada patiesas šausmas, var būt biedējošāki par ārpasaules spēkiem... Grāmata par sērijveida slepkavu ir lieliska, taču filma ar ģeniālo Entoniju Hopkinsu nebūt nav sliktāka.

«Drakula»

Klasika visiem laikiem! Slavenākā vampīra stāsts ir noteikti jāizlasa visiem šausmu žanra cienītājiem. Halovīns ir ideāls laiks, lai aizmirstu par glītajiem pusaudžu vampīriem un atgrieztos pie asinskārā oriģināla.

«Aplis»

Koji Suzuki romāna kino adaptācija kļuva par īstu hitu, piedāvājot mums vienu no visspilgtākajiem tēliem - Samaru. Tomēr grāmata nekādā ziņā nav sliktāka par filmu un varbūt pat pārspēj to.

«Rozmarijas bērns»

Airas Levina romāna stiepto un bezcerīgo atmosfēru uz kinoekrāniem izcili pārnesis Oskara balvas ieguvējs režisors Romāns Polaņskis. Gan grāmata, gan filma galvenokārt biedē ar šī briesmīgā, sātanismu aprakstošā stāsta reālismu.

«Neskaties»

Venēcija, nāve, spoki, dīvainas vīzijas ... Dafnes di Morjē romāns ne tikai biedē, bet arī valdzina ar savu ainu skaistumu. Tieši tāpat kā Nikolasa Roega kino adaptācija.

«Eksorcists»

Viljama Frīdkina filma par apsēstību ar velnu pamatoti tiek uzskatīta par pasaules kino klasiku. Interesanti, ka oriģinālā romāna autors Viljams Pīters Blatijs strādāja par scenāristu un pat ieguva Oskaru par labāko scenāriju.

Halloween video bonus from PocketBook. Watch now!

Atpakaļ
Aa HD