Labākie mīlētāju pāri literatūrā: PocketBook Romantic balva 2021

2021. gada 10. februāris

Valentīna dienas priekšvakarā mūs no visām pusēm sāk ieskaut mīlestība: tā redzama filmās, reklāmās, tirdzniecības centros un, protams, grāmatās! Turklāt visdažādākajās: sākot ar klasiskajiem šedevriem par mūžīgajām vērtībām, līdz romāniem par fantāziju pasaulēm vai detektīvstāstiem. Un, protams, mīlestība šādās grāmatās arī tiek aprakstīta dažādi.

Tāpēc esam nolēmuši piešķirt PocketBook Romantic balvu 2021, iedalot mūsu iecienītākos mīlas pārus vairākās kategorijās, lai Romeo un Džuljeta nekonkurētu ar Bellu un Edvardu. Iepazīstieties ar mūsu PocketBook Romantic balvas 2021 ieguvējiem dažādos žanros!

Literatūras klasika

# 1 "Romeo un Džuljeta" - Romeo un Džuljeta

Jā, tas izklausās mazliet banāli, bet kā gan kāds mīlētāju reitings var iztikt bez šī traģiskā pāra? Arī pēc dzudziem gadsimtiem šī Šekspīra klasika joprojām ir tīras un skaistas mīlestības simbols, kurš gan, diemžēl, ir zaudējis nevienlīdzīgā cīņā ar realitāti.

# 2 "Mīla holēras laikā" - Florentino un Fermina

Lielāko daļu Markesa darbu caurvij Latīņamerikas dzeja un romantika, taču visiespaidīgākais ir Florentino Arizas mīlas stāsts ar skaisto Ferminu. Lasot šo šedevru, pat rūdīti skeptiķi dziļi pārdzīvos visus galveno varoņu dzīves kāpumus un kritumus.

# 3 "Lielais Getsbijs" - Džejs un Deizija

Mūsu sarakstā nevarēja neatrasties viens no 20. gadsimta izcilākajiem romāniem un literatūras spilgtākajiem mīlas stāstiem. Kopš grāmatas pirmās publicēšanas ir pagājuši gandrīz simts gadi, un Džeja Getsbija jūtas pret Deiziju turpina iedvesmot arvien jaunas lasītāju paaudzes.

Distopija

# 1 "1984" - Vinstons un Džūlija

Mīlestība tirānijas laikā, kad pastāv pilnīga kontrole pār katru vienkāršā cilvēka soli, šķiet, ir kaut kas nereāls. Nu, attiecības starp Vinstonu un Džūliju bija tieši tādas: nereālas un jau iepriekš lemtas neveiksmei. Bet kurš teicis, ka tāpēc tās bija mazāk skaistas?

# 2 "Neļauj man aiziet" - Keitija un Tomijs

Nobela prēmijas laureāta Kadzuo Išiguro radīto pasauli diez vai var saukt par klasisku distopiju. Mēs to redzam cilvēku klonu acīm, kuri jau iepriekš tiek audzināti par orgānu donoriem. Bet Keitijas un Tomija piemērs parāda, ka kloni ir vienkārši cilvēki, kuri spēj izjust visas emocijas, arī mīlestību ...

# 3 "Bada spēles" – Katnisa un Pīta

Stāstu par Katnisas un Pītas attiecībām diez vai var nosaukt par parastu mīlas stāstu: piedaloties nāvējošās cīņās un gāžot diktatūru, varoņiem bieži vien vienkārši nepietiek laika romantiskām attiecībām. Tomēr ir liels prieks sekot viņu jūtu attīstībai romāna lappusēs.

Mūsdienu romāns

# 1 "Normāli cilvēki" - Konels un Marianna

Jaunā rakstniece Sallija Rūnija jau ir nosaukta par 21. gadsimta Selindžeru: viņas varoņi ir tik tuvi lasītājiem, un viņu darbībās un vārdos jūs viegli varat atpazīt sevi vai savus draugus. Romāns par Mariannu un Konelu ir tūkstošgadnieku mīlas stāsts, kas ir tik nedroši un nezina, kā rīkoties šajā pasaulē un ar savām jūtām.

# 2 "Vientulība tīklā" - Jakubs un nenosauktā sieviete

Višņevska kulta romāna būtība ir lieliski izteikta tā nosaukumā. Patiešām, šī ir grāmata par to, cik grūti ir atrast savu mīlestību mūsu trakajā pasaulē. Un arī par to, cik grūti viņu noturēt. Internetā izveidojušās epistulārās attiecības starp Jakubu un viņa mīļoto ir ideāls digitālā laikmeta mīlas stāsts.

# 3 "Bridžetas Džonsas dienasgrāmata" - Bridžeta un Marks

Var ilgi strīdēties par to, cik ļoti Bridžeta un Marks ir līdzīgi saviem prototipiem no Džeinas Ostinas nemirstīgā klasikas daiļdarba, bet ir grūti noliegt, ka šis jautrais un romantiskais stāsts aizrauj jau no pirmajām lappusēm.

Fantastika

Nr. 1 "Harijs Poters" - Rons un Hermione

Lai Harijs un Džinnija neapvainojas, bet Roulingas sāgas galvenais mīlas pāris neapšaubāmi ir Rons un Hermione. Visu septiņu grāmatu lasīšanas laikā mēs vērojām viņu attiecību attīstību un nobriešanu, līdz beidzot saņēmām ilgi gaidītās laimīgās beigas. Kas, starp citu, var pārspēt pat episko fināla cīņu ar Voldemortu.

# 2 "Krēsla" - Edvards un Bella

"Kuru Bella galu galā izvēlēsies: Edvardu vai Džeikobu?" Iespējams, neviena fantastikas sāga nevar lepoties ar tik spilgtu mīlas trijstūri kā Stefanijas Meijeres romānos. Rezultātā Bella un Edvards kļuvis par vienu no populārākajiem pāriem ne tikai mūsdienu literatūrā, bet arī popkultūrā kopumā.

# 3 "Raganis" - Geralts un Jenefera

Vai varat iedomāties saskanīgāku pāri par monstru mednieku un varenu burvi? Protams, Geraltam un Jeneferai ir jāuzvar daudzi dēmoni: gan reāli, gan personīgi, taču tas viņu mīlestību padara vēl iespaidīgāku.

Detektīvromāni

# 1 "Pastnieks vienmēr zvana divreiz" – Frenks un Kora

Mīlestība var mudināt cilvēkus pieņemt dīvainus (un dažreiz pat šausmīgus) lēmumus. Sezonas darbinieka Frenka un restorāna īpašnieka sievas Koras attiecību vēsture to skaidri apliecina.

# 2 "Rebeka" – de Vinteru pāris

Kad jauna meitene pieņēma bagāta atraitņa Maksimiliāna bildinājumu, viņa pat nenojauta, kādas briesmas viņu sagaida ģimenes īpašumā. Bet, neskatoties uz visām briesmām, varone turpina mīlēt savu vīru, no sirds patiesi sapņojot par laimīgu dzīvi.

# 3 "Skandāls Bohēmijā" - Šerloks un Irēne

Ģeniālajam detektīvam nebija laika romantiskām jūtām pret sievieti, taču, ja tas būtu iespējams, tad par šādu sievieti neapšaubāmi kļūtu Irēne Adlere - izcila blēde, kura par muļķi padarīja pašu Šerloku Holmsu!

Atpakaļ
Aa HD