TOP 10 viegli lasāmas romantiskās grāmatas ar labām beigām

2020. gada 7. februāris

Romeo un Džuljeta, Anna Kareņina, Mīlestība holeras laikos, Lielais Getsbijs... Neprātīgi skaistu, taču traģisku mīlas stāstu saraksts var aizņemt vairākas lapas. Taču grāmatas par attiecībām, kas ir uzrakstītas viegli uztveramā valodā un ar humoru, kaut kāda iemesla dēļ ir daudz retāk sastopamas. Valentīndienas priekšvakarā esam apkopojuši desmit jautrus romānus ar labām beigām. Mīliet, lasiet un izbaudiet katru dienu, ko pavadāt kopā ar savu mīļoto. Un, ja jūsu dzīvē tāda/tādas šobrīd nav, tad vienkārši paraugieties apkārt :)

Projekts „Rozija”, autors Greiems Simsions (Graeme Simsion)

Kā atrast perfektu meiteni, ja tālāk par pirmo randiņu netiec? Meklējot topošo sievu, jauns zinātnieks izstrādā 30 lapas garu anketu, lai atsijātu nepiemērotas kandidātes. Viņš precīzi zina, kādai jābūt viņa dzīvesbiedrei. Taču tad, kad viņš sastop vieglprātīgu, temperamentīgu un viņa lielajiem plāniem pilnīgi nepiemērotu meiteni Roziju, viņa dzīve krasi mainās.

„Bridžetas Džounsas dienasgrāmata”, autore Helēna Fīldinga (Helen Fielding)

Spilgtā, neparedzamā, sirsnīgā un mazliet trakā Bridžeta saprot, ka beidzot ir gatava nopietnām attiecībām. Vienīgā problēma ir tāda, ka ir grūti atrast otru pusīti, jo visi puiši, kas sākumā šķiet jauki, patiesībā ir snobi vai brunču mednieki. Tas ir lielisks un humora pārpilns stāsts par to, ka īstā mīla agrāk vai vēlāk pieklauvēs pie tavām durvīm.

„Mana ne tik perfektā dzīve”, autore Sofija Kinsela (Sophie Kinsella)

Keitija dzīvo savu sapņu pilsētā, veido daudzsološu karjeru, strādā un pavada laiku ar interesantiem cilvēkiem, izklaidējas un nenogurstoši ziņo par to visai pasaulei sociālajos tīklos. Taču realitāte diemžēl atšķiras no šīs skaistās bildes: mazs dzīvoklis, konflikti ar kaimiņiem un vientulība. Lai visu mainītu, viņai būs jāsaņemas un savā dzīvē jāielaiž patiesas jūtas.

„Būt kopā – un viss”, autore Anna Gavalda

Gavaldas romāni šķiet kā sniegpārslas: tie ir nedaudz līdzīgi viens otram, bet tajā pašā laikā unikāli un neatkārtojami. Tas ir skaists un silts stāsts, kas norisinās Parīzes centrā - visromantiskākajā pilsētā pasaulē. Katrs no varoņiem savā veidā ir pazudis un zaudējis pamatu, taču kopā viņi pārvarēs visas grūtības un atradīs pelnīto laimi.

„Ienaida spēle”, autore Sallija Torna (Sally Thorne)

Tas ir smieklīgs un viegli lasāms stāsts par naidu pret augstprātīgo kolēģi, kas laika gaitā attīstās par simpātijām un pēc tam par mīlestību. Dienesta romāna tēma nav nekas jauns, taču, pateicoties humora izjūtai un atjautībai, Sallijai Tornai ir izdevies uzrakstīt izcilu romānu par tik ļoti nepastāvīgajām cilvēku jūtām.

„Metrolenda”, autors Džuljens Bārnss (Julian Barnes)

Bukera prēmijas laureāta iecienītākā tēma ir cilvēku attiecību izpēte un to pārbaudīšana ar laiku. Bārnsa debijas romānu var izlasīt vienā elpas vilcienā; sižets rada intrigu, bet varoņos varam saskatīt paši savas stiprās un vājās puses. Tas ir stāsts par jauneklīgu un nobriedušu mīlestību, jaunības šarmu un spēju rast laimi laulības dzīvē.

„Anna un franču skūpsts”, autore Stefānija Pērkinsa (Stephanie Perkins)

Šis dižpārdokļa romāns ir par jaunu amerikānieti, kura dodas studēt uz Parīzi, atstājot dzimto pilsētu, draugus un partneri. Taču ļoti drīz Anna pierod pie pilnīgi jaunās pasaules, un viņas iepazīšanās ar burvīgo Etjēnu satricina viņas dzīvi. Viegli lasāma un jautra grāmata, kas pilnīgi noteikti nodrošinās labu garastāvokli.

„Apelsīnu meitene”, autors Justeins Gorders (Jostein Gaarder)

Kādā jaukā dienā zēns Georgs atrod sava sen mirušā tēva dienasgrāmatu, kurā viņš stāsta savam dēlam par to, kā viņš satika un iemīlējās viņa mātē. Tas varētu šķist nedaudz skumji, taču patiesībā tas ir ļoti jauks un jautrs mīlas stāsts, kurā ir daudz lieliska humora.

„Pāva impērija”, autore Džodžo Moja (Jojo Moyes)

Britu autore Džodžo Moja tiek uzskatīta par romantisko stāstu virtuozi. Šī grāmata ir par atgriešanos dzimtajā provinciālajā pilsētā, par neatrisinātiem konfliktiem ar vecākiem un ģimenes problēmām. Par laimi galvenā varone izturas pret visu ar humoru un atrod spēkus, lai atgūtu zaudēto harmoniju.

„P.S. no Parīzes”, autors Marks Levijs (Marc Levy)

Tas ir skaists un nedaudz pasakai līdzīgs stāsts par amerikāņu rakstnieku un britu aktrisi, kuri piedzīvo grūtus laikus. Vientulība viņus pamudina uz negaidītu soli - ieiet iepazīšanās vietnē un uzrakstīt svešiniekam. Tāpat kā citi autora romāni, ar šī grāmata ir uzrakstīta vieglā, gandrīz gaisīgā valodā, kas ir piesātināta ar humoru un mīlestību pret varoņiem. Mums vienkārši ir jābauda katra lapa un jācer uz laimīgām beigām.


Atpakaļ
Aa HD